Kennisplatform voor Oost Nederland

NIEUWE EDITIE KIJK OP OOST NEDERLAND

Geplaatst op 23 juli 2024

Voor u ligt weer een gloednieuwe editie van Kijk op Oost Nederland. Ditmaal volop verhalen over AI en robotisering. In onder andere het themagesprek van deze editie ligt de nadruk op steeds meer inzet en de snelle ontwikkeling van Internet of Things (IoT), Artificial Intelligence (AI) en robotisering. De voordelen hiervan worden herkend en ingezet, maar wel met een scherp oog voor bruikbaarheid en veiligheid. In het themagesprek van deze editie lees je hoe ondernemers uit de regio omgaan met vraagstukken als: “Wordt binnen uw organisatie de snelle ontwikkeling van AI, IoT en robotisering gezien als een kans, of zijn er ook bedenkingen?” Ook Leap. The Innovation Agency, specialist in subsidies, financiering en innovatie voor technologiebedrijven, hecht veel waarde aan het actief zijn in technologische ecosystemen. Leap vertelt deze editie onder andere over de trends op het gebied van Digitale Innovatie en haar samenwerkingen met Novel-T en Dutch Innovation Days.

Op de cover van deze editie stralen directeuren Guido Bauhuis en Ronald van Dijk van Probeg. Het bedrijf levert professionals in de (werktuig)bouw, installatietechniek en hoveniersbranche bevestigingsmaterialen -en gereedschappen van kwaliteit. Naast de technisch betere kwaliteit gaat het daarbij ook om gebruiksgemak, arbeidstijdbesparing en leveringsbetrouwbaarheid. Guido: “Bij deze aspecten moeten we onze meerwaarde tonen ten opzichte van onze concurrenten. We gaan niet concurreren op basis van alleen prijs. Dat gegeven vinden onze klanten over het algemeen minder belangrijk, mits aan de wensen van gebruiksgemak, tijdbesparing, productkwaliteit en voorraadhoudendheid is voldaan.”

Maatwerk

Guus Imming, vestigingsmanager bij PS Nederland in Nijverdal: “Het is net als thuis. Gaat de hoofdschakelaar om, dan werkt er niets meer. Dus voor een bedrijf is het hartstikke belangrijk dat de installatie optimaal werkt. Dat verzorgen wij in onze moderne bedrijfshallen in Leek en Nijverdal. Onze technische mensen maken voor iedere organisatie de beste elektrotechnische systemen.” Het bedrijf is specialist op gebied van power solutions. Simpel gezegd: de meterkast voor grote bedrijven en utiliteitsgebouwen.

Techniek

Ook Hollander Techniek is specialist en levert maatwerk in robotisering. De vraag naar robotisering komt vaak voort uit de noodzaak om menselijke vaardigheden te automatiseren. Dat garandeert continuïteit en een hogere beschikbaarheid, wat resulteert in een verbeterde output. Marco van Wijngaarden vertelt: “Doordat de klant centraal staat, kijken wij niet alleen naar de directe vraag van de klant, maar denken we mee over haalbaarheid, kansen, onderliggende behoeften en uitdagingen. Dit leidt tot maatwerkoplossingen die niet alleen initiële problemen aanpakken, maar ook mogelijkheden bieden voor bijvoorbeeld verdere ontwikkeling en groei van het productieproces.”

In deze uitgebreide editie van Kijk op Oost Nederland duiken we wederom dieper in op enkele bijzondere bedrijven en initiatieven die Oost Nederland vormgeven. Blader snel verder en laat u inspireren door uw collega-ondernemers. Wilt u ook als ondernemer in the picture staan? Neem dan contact met ons op en wees verzekerd van exposure van kwaliteit. Lees hier het magazine.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: