Kennisplatform voor Oost Nederland

Ventiv Engineers ontwikkelt zich stevig en doordacht

Geplaatst op 21 augustus 2024

Ventiv Engineers groeit stevig, maar doet dit wel vanuit een doordachte strategie. “Rekening houden met het talent en de ambitie van onze collega’s en dat vertalen naar de juiste projecten en ontwikkeling, is essentieel voor ons bedrijf. Die betrokkenheid vertaalt zich in groei.”, verklaart vestigingsmanager Martijn Baas in Hengelo. Engineers realiseren uitdagingen in projecten en zorgen voor technische ontwikkeling. Ventiv realiseert ambitie en stimuleert professionele ontwikkeling.

Dit jaar wordt afgesloten met naar verwachting 130 medewerkers. In oktober wordt na Hengelo en Arnhem de derde vestiging in Zwolle geopend. Volgend jaar volgt Amersfoort zodat Oost Nederland compleet wordt bediend.

Bundeling krachten

Ventiv Engineers is ontstaan uit een bundeling van krachten. Meer dan 15 jaar werkervaring in de technische maakindustrie wordt gecombineerd met de expertise en betrouwbaarheid van Siebert & Wassink, een HR Adviesbureau voor executive search, werving & selectie, assessment en ontwikkeling. Binnen Ventiv Engineers worden aankomende, maar ook engineers en projectmanagers met enige werkervaring, opgeleid en gestationeerd bij industriële bedrijven die externe ondersteuning nodig hebben bij bijvoorbeeld het realiseren van het mechanische deel van mechatronische concepten en systemen. Daarbij gaat het om vraagstukken op het gebied van ontwerp, detail engineering, werkvoorbereiding en projectmanagement.

Aan weg timmeren

Engineers hebben een enorme impact op ons leven. Schoon water, betrouwbare energie, veilig transport, snelle communicatie, levensreddende medische apparatuur en voedselzekerheid. Ze zijn allemaal afhankelijk van technische oplossingen, die de wereld veiliger, comfortabeler en spannender maken. Het werk van een engineer maakt écht het verschil.

Ventiv timmert aan de weg en volgt daarin altijd haar een eigen visie. “Wij willen verwachtingen overtreffen, zowel richting opdrachtgevers als naar eigen mensen. Elke dag opnieuw staan we in voor wat we beloven.” In een dynamisch speelveld waar ontwikkeling heel snel gaat en goede technische professionals schaars zijn, maakt Ventiv het verschil door oprechte betrokkenheid en haar afspraak=afspraak mentaliteit.

Interne opleiding- en ontwikkelprogramma’s

Energietransitie, AI, robotisering en tal van andere ontwikkelingen vragen om technische inzichten en expertise van engineers. Daarom investeert Ventiv stevig in de ontwikkeling van haar engineers. Met interne opleiding- en ontwikkelprogramma’s op het gebied van kennis, inzicht, vaardigheden en competenties. Collega’s die bij Ventiv starten krijgen een assessment en een coach vanuit zusterorganisatie Siebert & Wassink. Die geven inzicht in persoonlijke drijfveren, kwaliteiten en ontwikkelkansen. Dat helpt bij het maken van de juiste keuzes in projecten én in persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Engineers met meer werkervaring kunnen een tweejarig opleidingsprogramma projectmanagement en mastering engineering volgen bij Ventiv Engineers. “Wij hebben deze maatwerkopleiding ontwikkeld in samenwerking met Mikrocentrum in Veldhoven en Siebert & Wassink. Collega’s worden onder meer getraind in communicatie, leiderschap, projectmanagement en andere relevante skills. Daarmee worden zij volwaardige sparringpartner van de klant én vraagbaak voor andere engineers. Het creëren van een hoog expertiseniveau en persoonlijke verbondenheid onderling vinden we erg belangrijk. Investeren in de relatie met en de ontwikkeling van onze collega’s resulteert in langere dienstverbanden bij Ventiv Engineers en kwalitatief betere projecten bij onze klanten. Daarmee gaat groei in volume en professionaliteit hand in hand.”, aldus Baas.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: