Kennisplatform voor Oost Nederland

Pentair viert 120-jarig jubileum met Open Dag 

Geplaatst op 16 september 2024
Pentair 120 jaar

Ter gelegenheid van het 120-jarig bestaan van Pentair in Winterswijk, opent het bedrijf op zaterdag 28 september van 11:00 tot 16:00 uur haar deuren voor een bijzondere open dag. Deze mijlpaal wordt gevierd met een feestelijk programma waarbij bezoekers een unieke kans krijgen om een kijkje achter de schermen te nemen bij het bedrijf dat wereldwijd bekendstaat om haar innovatieve oplossingen op het gebied van watermanagement. Dit jubileum is een belangrijk moment voor het bedrijf, dat in 1904 begon als een kleine machinefabriek en is uitgegroeid tot een internationale speler in de waterwereld. 

Van het verleden tot het heden 


Tijdens de open dag leren bezoekers over 120 jaar pompproductie in Winterswijk en de nieuwste technologische ontwikkelingen waar Pentair anno 2024 mee werkt. De dag begint in het Grand Café. Vanaf daar volgen bezoekers op eigen tempo een route door het bedrijf. Er is ook de mogelijkheid om de recent onthulde Jubileum-pomp te bewonderen, een speciaal gespoten pomp die symbool staat voor Nederland als koploper op het gebied van watermanagement​. 

Demonstraties en activiteiten 


Pentair zorgt voor doorlopende demonstraties op de afdelingen R&D en Engineering. Bezoekers kunnen onder andere een live gieting bijwonen in de Gieterij om 11:00, 13:00 en 15:00 uur. Ook in de Montage wordt er gewerkt aan live (de)montages door het Service-team. Op de Proefstand is een grote pompinstallatie de hele dag in actie. Voor de jongste bezoekers is er een speciaal kinderprogramma met een spannende speurtocht. 

Iedereen is van harte welkom om deze bijzondere mijlpaal met ons te vieren.

Meer lezen? Zie: onzepompenmakenwijsamen.nl/jubileum/

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: