Kennisplatform voor Oost Nederland

€ 2 mln subsidie vouchers voor MKB beschikbaar om innovaties op te schalen

Geplaatst op 15 oktober 2024
Subsidie MKB

Foodvalley biedt een nieuw voucher programma aan MKB bedrijven die op zoek zijn naar faciliteiten om hun innovatieve producten en processen in de agrifood sector te ontwikkelen en op te schalen. Elk project dat aan de subsidievoorwaarden voldoet kan tot maximaal 50% van de totale projectkosten ontvangen, met een maximum van € 50.000. In totaal is er tot en met 2026 een bedrag van € 2,000,000 beschikbaar voor MKB bedrijven in Europa met een project dat uitvoerbaar is binnen de provincies Gelderland of Utrecht. De subsidie wordt verstrekt via het ‘first come, first serve’ principe. Het programma was in 2023 al een groot succes en wordt daarom nu verlengd.

Kansen en mogelijkheden voor het MKB

Deze funding biedt MKB bedrijven een unieke kans om gebruik te maken van gespecialiseerde state[1]of-the-art technologie, faciliteiten, kennis en expertise die zonder deze steun buiten bereik zouden blijven. Hierdoor worden de ontwikkel-, en testtijd versneld waardoor sneller opgeschaald kan worden. Tegelijkertijd worden zo de financiele risico’s die innoveren met zich meebrengen gereduceerd. MKB bedrijven kunnen met deze voucher optimaal focussen op innoveren en het opschalen van baanbrekende oplossingen.

Regionale groei

De voorwaarden zijn toegankelijk gehouden zodat zoveel mogelijk bedrijven in aanmerking komen voor deze subsidie. Door MKB-bedrijven te verbinden met faciliteiten in Gelderland en Utrecht, stimuleert de subsidie ook de regionale economische ontwikkeling. Een sterk netwerk geeft MKB bedrijven extra kansen op toekomstige samenwerkingen en groei van hun business.

Aanmelden

MKB bedrijven kunnen vanaf vandaag een voorstel indienen voor het voucherprogramma. Enkele voorwaarden voor deelname zijn:

• Het MKB bedrijf moet zijn opgericht en geregistreerd om zaken te doen in Nederland en/of de EU
• De inovatie faciliteiten waar gebruik van wordt gemaakt moeten gevestigd zijn in de provincies Gelderland of Utrecht
• 50% van de projectkosten moet direct worden toegerekend aan het gebruik van een gedeelde testfaciliteit inclusief de expertise en het operationele personeel dat nodig is voor de uitvoering van het voorgestelde project

Meer informatie, alle voorwaarden en het inschrijfformulier is te vinden op de website van Foodvalley.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: