Kennisplatform voor Oost Nederland

Eerste 53 woningen in duurzame wijk De Kreekvelden in Almere opgeleverd; eerste bewoners verwelkomd.

Geplaatst op 18 oktober 2024
Duurzame woningen de Kreekvelden

Op 16 oktober zijn de eerste 53 houten woningen in De Kreekvelden, Almere feestelijk opgeleverd. Koopmans Bouwgroep en woningcorporatie de Alliantie vierden dit bijzondere moment samen met wethouder Paul Tang van de gemeente Almere en de nieuwe bewoners door het planten van een boom, waarmee het groen in de wijk symbolisch werd ingeluid. Deze duurzame wijk staat voor innovatie en natuur, en de geplante boom geeft het eerste gezicht aan het groene karakter van De Kreekvelden.

Houten modulaire woningen

In opdracht van de Alliantie realiseren TBI-ondernemingen Koopmans Bouwgroep B.V. en geWOONhout B.V. in totaal 102 houten woningen. Deze woningen zijn 100% remontabel en worden op modulaire wijze gebouwd. De casco’s worden met digitale precisie gefreesd in de werkplaats, waarna ze op de bouwplaats in enkele weken worden opgebouwd. De woningen, bestemd voor de middenhuur, zijn onderdeel van een breder plan dat in totaal 349 huur- en koopwoningen omvat, zowel in beton als hout. De Kreekvelden is een ontwikkeling van Koopmans Bouwgroep en maakt deel uit van Oosterwold, een nieuw woongebied in Almere.

Duurzaam wonen met groen en waterbeheer

Het project staat bekend om zijn duurzame karakter. De Kreekvelden is ontworpen als een toekomstbestendige wijk waar duurzaamheid en groen samenkomen. De wijk herstelt het oorspronkelijke landschap van de polder, waarbij een archeologische kreek opnieuw zichtbaar wordt gemaakt door middel van een wadi-structuur die het regenwater op natuurlijke wijze afvoert. Daarnaast komt er een sfeervol stadsstrand dat de wijk een levendige en ontspannen sfeer geeft. Aan het stadsstrand wordt een modern buurthuis gebouwd, waar bewoners samen kunnen komen. Ook krijgt de wijk een netwerk van wandelpaden door de groene zones, wat zorgt voor een directe verbinding met de natuur. Bewoners krijgen bovendien de mogelijkheid om een eigen moestuin van circa 35m² te beheren, wat het gemeenschapsgevoel versterkt. De energiezuinige woningen zijn voorzien van energielabel A+++, wat bijdraagt aan een duurzame leefomgeving voor de bewoners van De Kreekvelden.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: