Kennisplatform voor Oost Nederland

Officiële opening vernieuwde woonlocatie Holterbroek Zwolle door Triade Vitree

Geplaatst op 21 oktober 2024
Opening vernieuwde woonlocatie Holterbroek

Kleinschalige en huiselijke aanpak vernieuwde woonlocatie in Holterbroek

Jeugdzorgorganisatie Triade Vitree heeft na een grondige renovatie haar behandellocatie in de wijk Holterbroek in Zwolle officieel heropend. De vernieuwde locatie, bedoeld voor jongeren die tijdelijk niet thuis kunnen wonen, is grondig verbouwd in lijn met het actieprogramma ‘Zorg voor de Jeugd’ van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Dit actieprogramma zet in op het creëren van kleinere voorzieningen, waar jongeren meer persoonlijke aandacht en minder prikkels ervaren. De verbouwing is gefinancierd met behulp van de SPUK-subsidie, die beschikbaar wordt gesteld aan jeugdzorgorganisaties om geschikte kleinschalige woonlocaties te realiseren.

Vernieuwende aanpak in de jeugdzorg

De vernieuwde locatie in Holterbroek is een goed voorbeeld van deze nieuwe visie. Waar voorheen een grotere residentiële voorziening stond, heeft Triade Vitree nu twee kleinschalige, huiselijke woningen gecreëerd. Elk huis heeft plek voor vier jongeren en heeft een eigen voordeur, woonkamer, keuken, vier slaapkamers, een tuin en berging. Dit maakt een meer persoonlijke begeleiding en behandeling mogelijk en zorgt voor een veiligere en stabielere omgeving waarin de jongeren zich kunnen ontwikkelen.

De renovatie werd gevierd met een feestelijke heropening. De jongeren en medewerkers genoten samen met hun familie en vrienden van een open middag en een gezellige barbecue.

Op dit moment is er nog een plekje vrij voor een jongere. Wie meer wil weten kan contact opnemen met Triade Vitree via 088-3232111 of kijken op www.triadevitree.nl/jeugdhulp.


Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: