Kennisplatform voor Oost Nederland

TechMed Event 2024: Bridging past and future

Geplaatst op 22 oktober 2024
Techmed 2024

Op woensdag 6 november vindt het ‘TechMed Event: Bridging past and future: five years of MedTech advancements and beyond’ plaats in het TechMed Centrum te Enschede.

Ter inspiratie, een greep uit het interessante programma:

  • Reflectie op 5 jaar TechMed en vooruit
  • Sessie over strategische initiatieven, het baanbrekende onderzoek en de praktische toepassingen die Twente in de voorhoede van proefdiervrije innovatie plaatsen
  • Sessie over de allernieuwste MedTech-ontwikkelingen en procesoptimalisatiestrategieën die de productiviteit van het personeel en de patiëntenzorg verbeteren (thema personeelstekort in de zorg)
  • Sessie over de nieuwste doorbraken, huidige toepassingen en toekomstige mogelijkheden van chiptechnologie in de geneeskunde
  • Sessie over de toekomst van geneesmiddelenonderzoek
  • Sessie waar er dieper ingaan wordt op de transformerende rol van detectie- en beeldvormingstechnologieën in de moderne gezondheidszorg
  • Sessie op het snijvlak van duurzaamheid en medische technologie, waarbij innovatieve oplossingen en praktijken worden onderzocht die de impact op het milieu verminderen en tegelijkertijd de hoge normen van de gezondheidszorg handhaven.
  • De nieuwe samenwerking over data en technologie in (top)sport en bewegen: Deze sessie gaat in op het innovatieve gebruik van prestatiemetingen, blessurepreventieanalyses en wellnessgegevens van de voetbalactiviteiten van FC Twente om de resultaten in de gezondheidszorg te verbeteren.
  • Keynote Kylle Jordan: die specifiek zal ingaan op het “Destination Medical Center (DMC)” in Rochester, staat Minnesota. Het DMC is een groot publiek-privaat initiatief met als kern de wereldberoemde Mayo Clinic. Dit project, dat het grootste van zijn soort in Minnesota is, richt zich op het stimuleren van economische groei door gezondheidszorginnovaties te ondersteunen en medische technologieën sneller naar de markt te brengen. Het omvat de ontwikkeling van een innovatie-ecosysteem, een ‘innovation district’, en biedt uitgebreide ondersteuning aan zorgtechnologie-innovators. Dit alles is bedoeld om patiëntenzorg te verbeteren en de gezondheidszorg toegankelijker en efficiënter te maken​. In haar presentatie laat Kylle zien hoe dergelijke samenwerkingen niet alleen de gezondheidszorg verbeteren, maar ook bedrijven helpen succesvol te zijn op de Amerikaanse markt.

Het programma en de update van de sprekers zijn te bekijken op: https://www.techmedevent.nl/programme/

MedTech Twente Week


Het TechMed Event wordt georganiseerd door het TechMed Centrum van de Universiteit Twente. Het TechMed Event is onderdeel van de MedTech Twente Week, die op 5 en 6 november in Enschede plaatsvindt, als jaarlijks hoogtepunt van innovatiecluster MedTech Twente. Voorafgaand aan deze dag is het pre-event MedTech Twente Explore & Connect. Een fact-finding trip om het Twentse MedTech ecosysteem te ontdekken, bestaande uit een programma gevuld met bedrijfsbezoeken en rondleidingen, speciaal voor buitenlandse bedrijven.

PERSUITNODIGING

We nodigen je van harte uit om TechMed Event 2024 te bezoeken. Om een gratis plaats te garanderen kan je hier het registratieformulier voor pers invullen.
Mocht je daarnaast geïnteresseerd zijn om deel uit te maken van de fact finding trip langs MedTech bedrijven, geef je dan op via m.bijsterbosch@medtechtwente.nl

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: