Kennisplatform voor Oost Nederland

2Ways en BeSite samen in TripService

Geplaatst op 22 oktober 2019
2Ways en BeSite samen in TripService

TripService is opgericht als een joint-venture tussen 2Ways en BeSite. Het is de combinatie van ruim 20 jaar ervaring in realisatie van internet oplossingen en verkeerskundige kennis en ervaring met (open) data en Waze. Eind 2018 zijn de bedrijven gestart met hun samenwerking en in juli van dit jaar is TripService BV opgericht als nieuwe onderneming op het gebied van analyse en sturing met mobiliteitsdata.

Door onze jarenlange ervaring in data en techniek, zijn wij in staat om complexe databronnen samen te voegen tot eenvoudig te gebruiken dashboards in diverse toepassingen. Inzicht, analyse en sturing zijn kernwoorden voor de oplossingen die wij realiseren voor onze opdrachtgevers. Wij maken in veel van onze diensten gebruik van Waze en Google Maps, waardoor wij een bereik hebben van ruim 45% van de navigatiemarkt in Nederland.

Een voorbeeld dienst is het Event Traffic Dashboard. Op dit dashboard worden de wegen van Nederland getoond, met daarop verschillende layers met open data: matrixborden,drips, actuele verkeersdrukte, meldingen vanuit Waze etc. Daarnaast kunnen er routes worden aangemaakt op het dashboard, voor het automatisch bijhouden van de actuele snelheid en verkeersintensiteit op basis van floating car data. Hiermee zijn bijvoorbeeld instroomroutes rondom een evenement goed te volgen..

Jan Spoelstra van 2Ways: “Veel mobiliteitsdata komt nu nog niet terecht bij de mensen die het voor hun werk of reis goed kunnen gebruiken. De missie die we met Wegstatus.nl zijn begonnen, kunnen we met de kennis en het netwerk van BeSite verder voortzetten. Met de nieuwe databronnen die in de toekomst beschikbaar komen blijft het een uitdaging om de geschikte informatie op de juiste plaats te krijgen..”

Jurgen Rutgers van BeSite “Wij werken al jaren met Google Maps API’s in onze applicaties, waarbij onze focus lag op pre-trip informeren van reizigers, rondom vliegvelden, stadions en evenementen. Wij merken een sterke behoefte aan on-trip informeren van reizigers en dankzij de samenwerking met 2Ways kunnen wij hier slimme diensten voor aanbieden.”

Voor meer informatie kunt u op www.tripservice.nl terecht.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: