Landhuishotel en restaurant De Bloemenbeek in het Overijsselse De Lutte is in vijftig jaar tijd uitgegroeid tot een internationaal gerenommeerd landhuishotel en vermaard restaurant met één Michelinster en een SVH Meesterkok.
De boerderij waarin hotel en restaurant zijn gevestigd, bestaat al sinds 1906 en werd in 1966 gekocht door de familie Strikker. Raymond Strikker is – samen met echtgenote Maureen Sprokkereef – inmiddels als tweede generatie eigenaar van De Bloemenbeek. De nadrukkelijk Twentse authenticiteit en gastvrijheid is al die jaren blijven bestaan.
De missie is gasten te verwennen met alle mogelijke egards, kunde, service en faciliteiten. De stijlvolle en warme ambiance in combinatie met welgemeende gastgerichte service met persoonlijke uitstraling, lopen als een rode draad door de historie van dit familiebedrijf. De Bloemenbeek ziet deze missie als geslaagd als tevreden gasten terugkeren en ware ambassadeurs worden.
Het rijke Twentse land inspireert de gedreven gastronomische brigade, onder leiding van SVH Meesterkok en Executive Chef Michel van Rijswijk, elke dag opnieuw. Zo ontstond een eigentijdse en meesterlijke cuisine met als basis de klassiek Franse-mediterrane keuken en waar mogelijk met de mooiste ingrediënten en producten uit het omringende rijke Twentse land.