Garageformule CarProf, met onder meer vestigingen in Eibergen en Hengelo, heeft een cheque overhandigd ter waarde van € 36.442,50 aan Fonds Slachtofferhulp ten behoeve van TrafVic-Kids. Hiermee draagt CarProf concreet bij aan wetenschappelijk onderzoek en het ontwikkelen van specialistische hulp voor kinderen die zelf slachtoffer worden, of een dierbare zijn verloren door een verkeersongeval. “Dit bedrag is door onze leden in heel 2021 opgehaald met onze APK-actie. Al ruim twee jaar wordt er door alle CarProf aangesloten garagebedrijven geld opgehaald voor het project TrafVic-Kids. Hiermee benadrukken we onze kernwaarden veiligheid en kwaliteit. En het belang van veiligheid in het verkeer”, aldus Retail Marketing Manager Ivar Camps.
Veiligheid en kwaliteit
Naast alle standaard verkeersregels zijn er ook andere factoren die de veiligheid in het verkeer kunnen verbeteren. Voldoende bandenprofiel, goed werkende remmen of optimaal zicht door ruitwissers die functioneren, allemaal onderdelen die bijdragen aan de veiligheid van een automobilist en andere deelnemers in het verkeer. “Een APK is verplicht en geeft aan waar onderhoud nodig is. CarProf staat voor kwaliteit. Daarom zorgen we met onze vakkundige monteurs en apparatuur dat uw auto in topconditie blijft om veilig de weg op te kunnen”, aldus Ivar Camps.
Steun aan jonge verkeersslachtoffers
De normale maatregelen zijn voor CarProf niet genoeg voor de verkeersveiligheid. Naast de kwalitatieve APK, doneren alle CarProf autobedrijven sinds 2020 per uitgevoerde APK € 0,50 aan TrafVic-Kids van Fonds Slachtofferhulp. Ivar Camps: “Gezamenlijk zijn er in 2021 maar liefst 72.885 APK’s uitgevoerd door onze autobedrijven. Een prachtig resultaat wat hopelijk dit jaar doorzet.” Patrick van Ahee van Fonds Slachtofferhulp is opgetogen over de donaties van CarProf. “Er is dringende behoefte aan een gespecialiseerde (rouw)behandeling voor kinderen na een verkeersongeval. Juist omdat kinderen op een andere manier een trauma verwerken en omgaan met het plotseling verlies van een dierbare. Dankzij ons onderzoeksproject TrafVic-Kids krijgen we waardevolle inzichten en kunnen we jonge slachtoffers eerder én beter helpen.” Het project is wereldwijd het eerste hulpprogramma speciaal gericht op deze doelgroep en wordt ontwikkeld in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen en de Universiteit Utrecht.