Cooll heeft een financieringsronde van ruim € 3 miljoen gesloten. Hiermee kan Cooll zich verder richten op het marktklaar maken van haar innovatieve thermisch aangedreven hybride warmtepomp.
Om de energietransitie voor bestaande woningen op een betaalbare en duurzame manier te kunnen versnellen ontwikkelde Cooll de afgelopen jaren een unieke en vernieuwende superzuinige hybride warmtepomp.
Onder begeleiding van No Five Trees te Utrecht heeft een aantal informal investors met bedrijven in de installatie- en bouwketen in totaal ruim € 3 miljoen geïnvesteerd middels een equity ronde. Met dit geld, in combinatie met ontwikkelsubsidies, rondt Cooll de productontwikkeling af van haar eerste product, de SuperHybrid. In eerste instantie worden 30 SuperHybrids in het veld getest. Tegelijkertijd worden voorbereidingen getroffen voor de verdere productie en wordt zowel de efficiënte tapwaterfunctie als de waterstof-aandrijving ontwikkeld.
Versnellen van de energietransitie voor bestaande woningen
Zeker in de huidige periode is er een snelgroeiende vraag naar betaalbare en duurzame vervangingsoplossingen voor de bestaande HR-ketels in de bebouwde omgeving. De technologie van Cooll is bij uitstek geschikt voor bestaande bouw met radiatoren die met hoge temperaturen werken.
“Onze SuperHybrid bespaart minimaal 30% aan aardgas ten opzichte van bestaande aardgastoestellen zónder een verhoogd elektriciteitsverbruik en zónder luidruchtige buitenunit. De SuperHybrid is de één-op-één vervanging van een HR-ketel in één dag. Betaalbaarheid, comfort, minder energie, lagere CO2-uitstoot, eenvoudige installatie en toekomstbestendigheid zijn de sterke punten van ons product . Met deze kapitaalinjectie kunnen we ons gaan richten op de ontwikkeling van de eerste modellen voor de markt.”, aldus Stefan van Uffelen, CEO en co-founder van Cooll Sustainable Energy Solutions B.V.
“De SuperHybrid is een fundamenteel nieuwe technologie op basis van ruimtevaarttechnologie. De warmtepomp is thermisch in plaats van elektrisch aangedreven. Onze thermische warmtepomp kan aangedreven worden door aardgas, groen gas en waterstofgas en gebruikt buitenlucht als hernieuwbare energiebron. Hij maakt bij dit alles gebruik van de bestaande infrastructuur in het huis. Wij verwachten dat de meervoudig gepatenteerde SuperHybrid technologie een belangrijke rol in de energietransitie voor de bebouwde omgeving zal gaan spelen” aldus Johannes Burger, CTO en co-founder van Cooll Sustainable Energy Solutions B.V.
Cooll bedankt opnieuw alle financiers voor het vertrouwen in het team, de technologie en de propositie. De energiecrisis van dit moment maakt de relevantie van de SuperHybrid van Cooll steeds duidelijker.
De volgende financieringsronde waar Cooll aan gaat werken is nodig voor de opschalingsfase.