Glaspoort legt glasvezel aan op bedrijventerreinen Rigtersbleek en Schuttersveld. Het nieuwe netwerk zal maar liefst 278 lokale ondernemers aansluiten. Hiermee wordt een aanzienlijke boost geven aan de digitale infrastructuur van deze bedrijfslocaties.
Met een totale lengte van 48 kilometer aan glasvezelkabels zal het netwerk de snelheid en capaciteit van internetverbindingen op Rigtersbleek en Schuttersveld aanzienlijk verbeteren. Dit zal bedrijven in staat stellen om te profiteren van ultrasnelle en stabiele internetverbindingen, wat essentieel is voor moderne zakelijke communicatie en groei.
De aanleg van glasvezel
De aanleg van het glasvezelnetwerk start begin juni en zal naar verwachting einde van dit jaar worden voltooid. Aannemer Siers verzorgt de aanleg voor Glaspoort. Tijdens de
aanlegwerkzaamheden blijven de bedrijfspanden bereikbaar. Hoewel deze uitrol specifiek gericht is op Rigtersbleek en Schuttersveld, hoopt Glaspoort in de toekomst ook andere bedrijventerreinen in Enschede te laten profiteren van de voordelen van het duurzame glasvezel. Glaspoort onderzoekt momenteel de mogelijkheid om glasvezelnetwerken aan te leggen op het Eeftink, Euroregio
Bedrijvenpark, Hardick en Seckel, Havengebied, Josink Es, de Marssteden en Kennispark Twente.
Michel Wolken over glasvezel op bedrijventerreinen
“Glasvezel op deze bedrijventerreinen zorgt voor een goede stap voorwaarts voor de lokale ondernemers. Het verstevigt hun concurrentiepositie”, aldus Michel Wolken, projectmanager bij Glaspoort.
Vrijblijvende glasvezelaansluiting
De aanleg naar de bedrijfspanden en het plaatsen van de glasvezelaansluiting in een pand is kosteloos en brengt geen verplichtingen met zich mee. Met de glasvezelaansluiting biedt Glaspoort ondernemers de mogelijkheid om en zich voor te bereiden op de digitale ontwikkelingen. De komst van glasvezel stimuleert de digitale economie en helpt lokale bedrijven concurrerend te blijven in een steeds meer digitaal verbonden wereld.
Glaspoort en Siers kijken uit naar de succesvolle voltooiing van dit project en de voordelen die het zal bieden aan de bedrijven op Rigtersbleek en Schuttersveld. Samen wordt een grote stap voorwaarts gezet in de digitale toekomst van de gemeente Enschede.
Over Glaspoort
Glaspoort is een joint venture van KPN en pensioenfonds ABP. Met die joint venture versnelt zij de glasvezelaanleg in Nederland. Glaspoort gaat de komende jaren circa 1,2 miljoen huishoudens en bedrijven voorzien van een toekomstvaste glasvezelkabel. Wat Glaspoort betreft wordt glasvezel de standaard. Met een glasvezelaansluiting van Glaspoort is men klaar voor de toekomst.